Doorgroeimogelijkheden

B-Securité werkt met een persoonlijke benadering vanuit het principe de juiste medewerker op het juiste tijdstip op de juiste plaats in de organisatie. Jouw kwaliteiten zijn daarbij bepalend en niet de leeftijd of het aantal jaren dat een medewerker in dienst is bij B-Securité.

Doorgroei mogelijkheden

B-Securité is op weg naar een informatie gestuurde organisatie. Deze benadering wordt ondersteund door maatwerkopleidingen. Zo biedt B-Securité als internationale werkgever onder andere diverse taalopleidingen aan om in de landen waarin we opereren in de moedertaal de Basic-Fit medewerkers en members te kunnen ondersteunen.

Daarnaast heeft B-Securité haar eigen incompany opleiding ontwikkeld

Persoonlijke ontwikkeling staat centraal .

B-Securité werkt met een persoonlijke benadering vanuit het principe de juiste medewerker op het juiste tijdstip op de juiste plaats in de organisatie. Jouw kwaliteiten zijn daarbij bepalend en niet de leeftijd of het aantal jaren dat een medewerker in dienst is bij B-Securité.

B-Securité is op weg naar een informatie gestuurde organisatie, deze benadering wordt ondersteund door maatwerkopleidingen. Zo biedt B-Securité als internationale werkgever, onder andere diverse taalopleidingen aan om in de landen waarin we opereren in de moedertaal de Basic-Fit medewerkers en members te kunnen ondersteunen.

Daarnaast heeft B-Securité haar eigen incompagny opleiding ontwikkeld.

Wat zijn de uitgangspunten van het loopbaanbeleid ?

  • De meest geschikte medewerker, op het juiste tijdstip op de juiste plaats;
  • Kwaliteit van de medewerker gaat boven dienstjaren en leeftijd;
  • Selectie aan de voordeur van B-Securité vindt onder andere plaats op basis van competenties;
  • Werving & selectie van zittende en nieuwe medewerkers vindt plaats op basis van de in de vastgestelde B-Securité functiebeschrijvingen;
  • Werken bij B-Securité betekent ook voortdurend leren on the job door middel van workshops en coaching;
  • B-Securité streeft naar Culture-Fit en daarbij hoort diversiteit van medewerkers;
  • De attitude van de medewerker is net zo belangrijk als de inhoudelijke kennis die de medewerker in huis heeft;
  • Het beoordelen van medewerkers is noodzakelijk omdat een beoordeling, in de opvatting van B-Securité, een resultante is van een constante periode van begeleiding.

Je start als (Aspirant) Observant Centralist .

De eerste twee jaar zal je de B-Securité incompany opleiding niveau I volgen en het daarbij behorende examen succesvol afronden. Het eerste jaar staat daarmee in het teken van het behalen van de bekwaamheid van de (Aspirant) Observant Centralist. Met het behalen van de incompany opleiding niveau I in het eerste jaar ‘groei’ je door naar de functie van Observant Centralist.

Het tweede jaar staat in het teken van het behalen van de geschiktheid. Vóór het einde van het eerste en tweede jaar worden de beoordelingen opgemaakt en vastgesteld.

Je hebt nu alle kennis in huis en groeit door naar Allround Observant Centralist .

Je kan doorgroeien naar Allround Observant Centralist op het moment dat je voldoet aan alle daarvoor opgestelde criteria en er een beoordeling wordt opgemaakt en vastgesteld. Eenmaal in de functie benoemd, word je belast met de begeleiding van een (Aspirant) Observant Centralist.

Je wordt ieder jaar beoordeeld door twee Supervisors. Jouw functie kenmerkt zich door de senioriteit die je in je kennis en je gedrag uitstraalt. De incompany opleiding niveau II van de B-Securité Academy, evenals het behalen van minimaal een buitenlandse taalmodule die wordt verzorgd door de B-Securité Academy, zal je in je ontwikkeling daarbij ondersteunen.

Je blijkt een geboren teamleider en wordt Supervisor .

Je kenmerkt jezelf door het leidinggevende karakter in de 24/7 dienst. De essentie van je functie komt daarmee te liggen op de operationele leidinggevende voortgangsverantwoordelijkheid voor de 24/7 dienst waar je als aangewezen Supervisor de dienst verricht én aanstuurt. Daarmee ben je primair het aanspreekpunt voor de Manager MARC. De incompany opleiding niveau II, aangevuld door vorming en training, workshops en het behalen van een buitenlandse taal-certificaat, die worden verzorgd door de B-Securité Academy, zal je in je ontwikkeling verder helpen.

Traineeship.

B-Securité heeft eigen traineeship met specifieke toelatingscriteria die zijn verwoord in de geambieerde functie. Een assessment in de B-Securité Academy maakt deel uit van die procedure.

B-Securité ziet een traineeship als een traject als startersfunctie waarbij je werkt en door de B-Securité Academy wordt opgeleid tot de geambieerde functie. De bij B-Securité gehanteerde traineeships bieden de perfecte gelegenheid om het geleerde in praktijk te brengen. Daarnaast biedt de combinatie van theorie en praktijk ruime gelegenheid tot het verder finetunen van de aanwezige kennis en skills van de medewerker. De duur is één tot twee jaar. De trainee voert gedurende de loop van een traineeship meerdere opdrachten uit en krijgt daarnaast trainingen en begeleiding vanuit de B-Securité Academy.

Naast de MARC-medewerkers geldt dit ook voor alle andere functies binnen B-Securité, voor zowel B-Securité medewerkers als nieuwe medewerkers.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.